Vi kör lite till

In - by Elisabeth

Vi har just hämtat oss från Everest Sisu sista lopp för i år. Jag valde att gå ut i den hårda klass han har kommit upp till. Det blev Solvalla i Onsdagskväll med högst 1.2 Mkr. Det anmäldes få hästar och de var endast sex hästar men inte några dåliga sådana. Jag hade planerat barfota igen med tanke på Solvallas duktiga banpersonal samt att vädret inte skulle bli kallt. Det som blev en miss var att de hade bytt materiel på banan till en typ av grovt rullgrus på grund av allt regn i perioder skulle jag tro. Detta sliter på hovar men jag hade bra på Everest och var inte orolig innan. Erik Adielsson upp denna gång. Han är för trevlig och kundvänlig denne grabb, man känner sig glad att lämna över tömmarna lika med Daniel O som tyvärr var avstängd.

Det som blev trubbel var vagnen och att jag satte ner höjden på den för att få lite mer lyft i selen och hästen. Något blev fel och det samlades smetigt grus speciellt på vänstra hjulet. Alltså blev det fastkilat och däcket rullande inte som det skulle. Skit och bedrövelse, min häst fick kämpa onödigt men gör det storstilat igen. Fyra med samma tid som trean….men nu gör han vinter och jag kommer se till att hjulen tål vilket underlag som helst hädanefter.

Nu har vi framför oss ett kval på Bergsåker med Mill Diva som jag hoppas skall vara i duglig form för detta. Måndag den 23/11 blir det lunchtrav. Spännande!

Tyvärr är Farmpilot inte bra i travet på bana. Drar sitt högra ben i kurvor och jag vet inte vad jag skall göra då han är behandlad i höst och inte gjort något mer i stort sett än träna. Hoppas det är brodden som ställer till det, får avvakta tid hos veterinär eller behandla själv med laser. Inte roligt alls att en sådan fin häst inte fungerar.

Soul Tan ströks från ett lopp pga ett sår på ett ben som gjorde en svullnad i ett ben. Han tränar då han inte är halt men hoppas att kotan är fin på måndag då anmäler jag Solvalla och det bör bli sista starten i år.

Upp och ner som vanligt i stallet.

Bilden Soul Tan.