Vi kvalar, igen!

In - by Elisabeth

Ja, man kan ju undra om man ser hennes rad. Skit rent ut sagt, men ge upp nu går inte. Egentligen är hon enormt travsäker, det har hon visat mig hemma och i provlopp. Bekommer inte henne om det galopperas runt. Stämmer det med hennes eget trav och inget annat stör henne, bara travar hon. Farten räcker en bra bit. Nu när hon inte behöver få in luft fel väg och bli spänd och konstig, är det en skön känsla att köra.

Fick tips av bekant att sätta på raymondcheck, och det blev en väldig skillnad här hemma. Har provat i höstas men då var hon inte mogen för den. Vi hoppas på en fin tid i kvalet så ska vi kunna åka på breddlopp på Dannero i slutet av månaden.

Everest Sisu tränar på rätt lugnt efter olycklig start med både det ena och det andra i sitt första lopp. Nästa gång kör jag själv så jag får bestämma helt och hållet. Det är en snäll häst. så det bör gå bra. Provlopp Bergsåker lördag.

Soul Tan, numer två år men är inte född förrän i Juni. Gick för första gången ett rundbanejobb ( även första gången på Dannero) i lördags. Det gick sakta men det gjorde honom gott, vände upp och ville vara först redan nu. Vi bytte positioner och allt bara flöt på, det är en väldans fin individ. Mellan 2.30 och 1.50 gick det. Nästa gång hoppas jag köra 1.50 full väg, han ska troligen kvala i höst det är alltså ingen brådska.

Bungle Rain har förutom ett broddtramp tränat på rejält. Känns fin och det kan bli debut i år på Dannero den 14 April. Dessa fyra hästar gör att Anders och jag fortfarande tycker att travet är roligt. Vi är överens att fortsätta året ut och efter detta ta beslut om framtiden.

Detta beror främst på mig, jag har känt av en del tråkigheter på sistone och inte varit på topp så mycket som jag vill och behöver. De enormt fina hästarna gör vardagen härlig men det är sporten i sig som jag börjat tvivla på om jag skall deltaga eller inte. Doping, velandet med spö eller inte i lopp, St jobbar på men har man det resultat men vill?Även fall av misshandel mellan människor i stallarna. Kan bara inte fatta det jag läser. Ja det skall till en enorm kraft för att klara av att skärma av sig för det som uppenbarligen pågår och bara köra på.

Det visar sig säkert hur framtiden blir, livet är i alla fall härligt i Sörle.