Vi utökar och planerar om

In - by Elisabeth

Det händer för det mesta något här för jämnan. Det beror mest på mig att jag bara är sådan som person. Så länge jag kan och vill ändrar jag alltid på något och ibland på många saker inom kort tid. Jag tycker jag är duktig på att göra tvära kast också.

Det är precis så det ser ut just nu men ny häst i stallet Rudisha och Farmpilot hos Jessika Sidbäck i träning. Caramella skall troligen betäckas igen trots att jag inte tänkt det och att hon skulle få gå här och bara vara. Nu blir det ett år utan föl men vi hoppas inför 2022.

Vår nya häst är inte vem som helst, med en prislapp på 2,4 Mkr som ettåring för ca fyra år sedan. Rudisha har toppstam med Muscle Hill som pappa och MOONLIGHT KRONOS (IT) e. Viking Kronos som morfar. Det verkar som de som haft honom gett upp och inte är nöjda med det drygt 400 tkr som han sprungit in. Han är fem år och en helt sagolik valack att hantera och köra mm. Han har dock inte kunnat hålla ihop travet vilket jag inte helt säkert vet varför. En sak som är viktig är att han inte går fri som det heter, alltså att han är på sig även i träning. Detta kan ha inverkat i form av att han spänner sig då det går fort och det sista i loppet skall avgöras.

Det här ger mig och oss mer jobb men löser det sig och det inte är något dolt fel skall vi kunna tjäna in de 90 000 kr som han kostade på internetauktion förra veckan. Spännande!

Mill Diva skall debutera i morgon i ett tvååringslopp i Östersund. Det gäller endast som att träna inför kommande. Hon är fin efter kvalet nyligt och bör komma runt i alla fall.

Farmpilot har lämnat oss för att tränas av Jessika Sidbäck i Sundsvall. Det går bra för henne och Cissi speciellt med Google Sisu som de fått från oss för något år sedan. Väldigt bra har det gått!

Soul Tan vilar och det ser bättre ut med skadan men vi tar det mycket lugnt. Yazmine är även hon riktigt fin och Everest Sisu har behandlats lite och skall tränas lite för att komma ut i vår är det tänkt.

Bilden här är Caramellas föl som snart räknas som ettåring Candy Tonight. Mycket häst i ett stoföl!

Vi inväntar Julen i ensamhet på vi tre i familjen, Emilia som fyller arton år i Mars och Anders och jag. Coronapandemin styr fortfarande och vi hoppas klara oss från detta hemska virus. Bara jobba på och mest hålla sig hemma.