Vilka hästar!

In - by Elisabeth

Börjar med krånglet och Bungle Rain. Det blev komplikationer efter kastrering, liksom en extra pung dit det läckte lite skräp. Den uppstod efter ca tre veckor och även om han inte verkade ha ont eller direkt sjuk så valde jag att ta bort den. Klart den störde honom då den satt högre upp än en vanlig kulpåse. Operationen gjordes för en vecka sedan och han mår bra. Fick stanna tills i torsdags på Ultuna för säkerhetsskull innan vi åkte hem. Han vilar lite på bete nu en par veckor innan vi med förhoppningar kan börja träna.

Everest Sisu och jag tävlade i fredags, och jag klantade mig oerhört i loppet. Han ville inte först vända ned i banan vid 6:e spåret, och jag fick panik och vände åt fel håll. Detta såg jag en känd kusk göra i förra veckan på valla och denne klarade sig från böter. Inte jag inte:) I nästa start då valde jag att vara sen men det blev inte bara sent utan en rejäl tappstart. När vi kom iväg, ja då vet jag inte hur jag fick upp ångan på Sisu. Så fort som 11 tider har jag inte kört med honom någonsin, ingen annan heller. Vi körde in 60-80 meter och på upploppet var vi femma. GPS:en sade när jag kollade hemma att han gått 16 i 2000 meter. Shit!

Sisu mår bra, har inte sett honom så tillfreds på mycket länge. Det jag ändrade på: tog bort svansgaffel. Inge bomull i öronen(!!) samt absolut ingen checkrem. Hur han travar och hur fort han hämtade sig. Nej, den som inte trott att han skulle ha fart och vara stabil ( galopp i två lopp i raden, inte för mig någonsin) ska få se. Inge ont om andra kuskar men det känns som han än så länge behöver mig som han är van att höra hojta och smälla lite med töm. Det stör han sig inte på, men nu skall vi jobba med att vänja honom att peta lite med spö för den här bötern ska vi inte ha. Gävle den 11 är det tänkt sedan hoppas jag på midnattstravet som vi vann i fjol.

Premie med Soul Tan blev enkel och vi for till spets. Ingen kom upp trots att jag körde 36 elller nåt första 500? Ökade sedan till 32 tror jag på varvet och vi rundade på 31 tid men 22 som snabbast. Vilken fin häst!! Egenuppfödd även om Menhammar har gjort betäckning så är det jag och Anders som gjort allt annat. Har ju fött upp några och kört både premie och kval/lopp samt tjänat lite på egna hästar men aldrig en sådan här stabil totalt felfri häst!

Han betar nu och skrittar i skogen tills vi börjar träna för kval i augusti. Det vill säga om allt går som hitintills enl plan.